Nové barové menu Restaurace Baltaci Napajedla

18. 01. 2024

S příchodem nového roku přicházejí i příjemné změny v Restauraci Baltaci Napajedla.

Ke konci roku 2023 jsme započali spolupráci s mediálně známým šéfkuchařem Michalem Bučkem, který do společnosti nastoupil na pozici hlavního šéfkuchaře naší skupiny Baltaci.

Nové Barové Menu

Nové Barové menu se nese v duchu lokálních surovin, bez zbytečných umělých dochucovadel, podle tradičních receptur a v moderním pojetí nesoucí se napříč celým světem. Nabídka pokrmů je nastavena tak, abychom vám mohli denně přinášet kvalitní, chutná a poctivá jídla. Restaurace Baltaci Napajedla je úspěšným podnikem v širokém okolí a změnu barového menu vnímáme jako mílový krok kupředu. Jelikož si vás nadmíru vážíme, chceme vám přinášet pravidelně jen to nejlepší. Postupně se budeme zabývat moderním pojetím gastronomie, ucelením konceptů našich provozoven a doručováním nejvyšší kvality našim zákazníkům/strávníkům.

Pro zasvědcené milovníky gastronomie nemusíme šéfkuchaře Michala Bučka nikterak představovat. V minulosti jste měli již možnost jej poznat během úspěšných degustačních večerů v Restauraci Baltaci Zlín, při Haloweenské párty v Napajedlích či BBQ MAXI BURGER WEEKENDU v Restauraci v Napajedlích. V případě, že Michalovu kulinářskou kariéru sledujete již po delší dobu, než sahá jeho praxe ke skupině Baltaci, víte, že jeho více než desetiletá praxe na poli gastronomie je velice pestrá.

Michal Buček si, jako správný šéfkuchař, prošel všemi „stupínky“ restauračních provozů. Svou pílí a cílevědomostí se ze studenta kuchařského oboru na střední škole v Bohumíně propracoval až na culinary producenta známé kuchařské soutěže MasterChef Česko či kuchaře z živého vysílání televizního pořadu Sama doma. Cesta byla náročná a nikterak jednoduchá, ale talent a vůle doprovázely Michala napříč klasickými restauračními provozy až i posléze do – Hotelu Hilton 5*, Hotelu Kingscourt 5* či Zámku Berchtold. V těchto uznávaných hotelích, i během svých cest po světě, měl možnost se seznámit s nejedním významným jménem na poli gastronomie a jak sám říká: „Michelinští šéfkuchaři nejsou žádní nabubřelí náfukové – jak se může zdát. Jedná se o profesionály, kteří s radostí sdílejí své postupy“.

A nyní se jeho láska k oboru a letitá praxe zrcadlí v našich provozovnách.

Zajímají vás podrobnosti o Michalově profesní cestě, tipy na přípravu pokrmů, zákulisí Masterchef i to, jak se připravuje degustační chod pro prezidenta? Navštivte nový článek Zlínského deníku, kterému Michal poskytl cenný rozhovor.

Roky praxe se nyní zrcadlí i do nového Barového menu. Dle Michala jsou české pokrmy stále více na vzestupu a největší kvalitu jídel zaručuje výběr surovin a následná (mnohdy i několika-hodinová) příprava jednotlivých chodů.

Ač se může příprava i „obyčejných“ hranolek zdát jako rutinní a rychlá záležitost, Michal si stojí za recepturou a přípravou příloh, které doplňují maso/rybu či bezmasé části hlavního chodu. Zakládá si na výběru surovin, precizním krájení, odstranění přebytečného škrobu máčením, vařením i následném zamrazováním/smažením. Jeho myšlenkou je povznést všechny části chodu tak, aby jednotlivě i ve spojení tvořily dokonalou souhru chutí.

Rádi byste ochutnali pokrmy, které sestavil šéfkuchař, který vařil i pro samotné prezidenty Číny, USA, Slovenska či Česka? Pokud si chcete královsky pochutnat, nemusíte vstupovat do politické sféry. Stačí navštívit Restauraci Baltaci Napajedla a nahlédnout do nabídky Barového menu, které na vás čeká od pondělí do pátku, vždy od 15.00 hodiny.

Vážíme si vaší zpětné vazby a věříme, že si na našem novém barovém menu pochutnáte.

Níže v galerii fotografií se můžete přesvědčit, že se máte na co těšit.

V případě, že jste zároveň milovníky zážitkové gastronomie, nahlédněte do našeho GASTROKALENDÁŘE na rok 2024. Nejen, že máte možnost během degustačních večerů zpoznat mistry gastronomie na vlastní oči, ale také ochutnat jedinečná tematická menu. Každý měsíc na nás čeká cesta do různých koutů světa. Ať již z rukou Michala Bučka, tak i jiných, velice úspěšných kuchařů/šéfkuchařů na poli světové gastronomie. Kam se s námi vydáte?